Mayad nga paglalawasen kanateng tanan! – FORUM DAY kada Martes.
Anono re’man dia? Maman ang ateng lugar kung sadin pwidi kita ag patad i’ maski anonong topic agod mi maarampangan kitang sa mayad-ayad. Pariho’ ang sports, politics, religion, money talk, horoscopre, cooking, travel, ideas, ig marake pa, maski anono basta ara lamang mag solicit i’ kwarta’.
Pademdem lamang, nga ang Politics asta Religion ay dorong ka init ig mabegat nga issues dan animan be responsible enough for your own THREAD and RESPONSE. (out si nabs dian)
Isara pa, maski pira ka issues indong i post ara kaso’, maski pira ka responses indong i post ara kaso’, maski mag vandals kamo pa ara’ kaso’, maski beken i’ related imong response ara kaso’, basta demdemen indo lamang nga indi ag raet indong leba kung beken i’ masamet ang indong paen ig kung ara’ mi mag pauyon sa indong maliag i kon o matabo’ tenged nga iba-iba ang ateng paneleng sa isarang bagay.
Sa mataged nga barita’, kamo maman ang maga post digi sa forum nga maga lua kada Martes kung anono mang issues ang indong aliagan, buaten indo lamang nga midio intreractive agod ma ingganyo ang iba nga mag partisipar.
Pasamoro?” ~Klik indo lamang ang comment link sa u’bong ang post nga dia tapos ipatad indo lamang ang indong mga balon.
ehem mauna ako anay.
mapakiman ako lamang andan kung sino ang akaelam ang rikado ang LAOYA’ patigayon da i post digi. Maga luto ako lamang moro’ na’ nanaidlao ako ren dato.
Salamat!
LikeLike
Ayos imong pakiman nga dia nabs. Kaministiran ko ra ang recipe i dia para makaluto ako ra sa amen, hae hae hae hae.
LikeLike
ayos palz, malaway-laway sanda enged. maelat kami sa akaelam ang rikado.
LikeLike
si karatongan indong pakimanan… specialty y anang restaurant ang laoya…
LikeLike
sigun sa akeng libro, ang pinaka basic recipe ang laoya, sympre. karne baka, tubig, sibuyas, patatas or saging na saba, cabbage or petsay, patis, asin at vetsin.
luay luay lamang sa patis at vetsin kung h-blood kamo. pati baka magmasakit kamo sa bato. Cge pakabusog kamo. Haehaehae
LikeLike
lokus, maliag mo i kon ang lauya maman ang linaga? akeng kaisip ang lauya datong beef ribs nga ing laga mi kaiban nga barantiong asta siwiti?
ing tatawagan ang mga expert! iba-iba ang aga luang recipe digi.
LikeLike
ang masabor nga lauya siyempre bulalo o ikog ang baka, akeng pag kaelam ang ing bebetang lamang kung kami aga lauya paminta nga bilog, matamang luya asta tanglad tapos ing papalemek mayad. pwede ra y betangan y barantiong, ang sabor ingan y taktaken ang utok sa bulalo, high blood kita ja.
LikeLike
aw datu gali! tay digi ig eregma den. Abir makaen ako anay lauya para makita ko kung anong mga sagmao. Een manda mga ribs pati bulalo dan kanodaya maerentek kami pa aga suaruayan sa otok kada lauya ameng sera..
LikeLike
Pakinasen dan manda siguro matamang Luya. Animan ang una dige pa ang mga espanyol ang andang tawag sa lutong dan “La Luya” tay dadi naging Lauya ren…Juks lang!!!
LikeLike
aka samit ako moro kanda auntie sa Rizal ang lemek ingan ang karne asta langka ta nademdeman ko animan midio aliag ako ag improvise digi – sino kabay ang mi lumabeng kanindo dian, pa belesa indo ako ra dan kung ka rimidio ako cash da! hae hae hae.
ta dyan kamo lamang anay maparigos ako ren ag pangita!
LikeLike
nabs…ang pagluto y dan ay parangay lamang sa kalayo para mas ma sab ang karne. kung digi sa north america imbes nga tubig imong gagamiten, chicken broth don ang sa lata para mas malasa….kung aliag kaw ag samit sa 15th maga luto ako y beef shank with “la luya” con tanglad! hae hae. 🙂
ta’ maingma ako anay…jantri ing getem ako gulpi.
LikeLike
Nabz@10: Ako baya indi kaelam ag lauya pero kung imong ing kokon datong mi langka asta lumabeng, dan ang lumabeng pwede mo ra i bayloan i black beans, maski ang sa lata pwede….Kung mi pressure cooker kaw, pwede nga doto mo ren palimeken ang karne.
LikeLike
ang lauya nga ja, maman andang ing tatawag nga permis sa aten tenged, kada mi okasyon(kasal,bunyag,katapusan makon ig pasasalamat)permi ja sa menu ang mga kusiniro animan anang aran permis ay pirmi ing luluto. a lutaw ang langka sa tasik nga puro mantika ang saborrrrrrrrrrrrr ingan
LikeLike
Pakiman lamang kanindo mga tangay …….dadi ang bulan nga ing sisilibra ta ang pagbata ki JESUS CHRIST makon sanda ngani tana kuno ang REASON OF THE SEASON ta kung tula dato gali……kabay tama nga kung kaisan, kung aga sulat kita ngani ang word nga CHRISTMAS dagi ateng ing susulat ” X-MAS” muro na para kanaken beken i matinlo pasamoro we are denying CHRIST. ja di ba sa algebra ang X ay unknown pareho ang 4 + x=6 !!!!! tabangi indo ako kung tama manda akeng panid,, matamang salamat ig MERRY CHRISTMAS KANINDONG TANAN MGA TANGAY
LikeLike